Wonderen, neem ze waar!

DSC00681De mooiste wonderen in ons leven worden vaak als normaal ervaren, maar sta eens bewust stil bij wat je ziet, wat je allemaal kunt horen, wat je kunt proeven, ruiken en voelen. Waarvan je kunt houden. En vooral: van wie je houdt.
Als je bewust het leven gaat ervaren, bewust gaat waarnemen is het hele leven één groot wonder.
Zoveel prachtigs wat je omringt, kijk echt om je heen en je zult elke dag de normale dingen als wonderen gaan ervaren, steeds weer opnieuw. Je begint te kijken met de verwondering van een kind, alsof je voor het eerst kijkt.

Je kunt jezelf erin oefenen om zo waar te nemen. Zet al je zintuigen open, wees je bewust van wat je ziet: “Wat een intens groen heeft het gras op het weiland nu de zon erop schijnt. Het lijkt wel te weerkaatsen! Wat prachtig. O, wat een schattige klaproosjes en allemaal veldbloemen en kijk een heel oud bankje van steen. Even lekker zitten.” Begrijp je wat ik bedoel? Die verwondering, dat genieten van wat onze geliefde aarde ons te bieden heeft.

En als je eet, geniet van elke hap, wees dankbaar dat je te eten hebt en dat het zo lekker is. En schrok niet alles zo snel mogelijk naar binnen zonder je echt bewust te zijn van wat je eet. Door bewust te eten geniet je veel meer van wat je eet!

En als je wandelt, voel je voeten op de aarde, op de bladeren of op de helderwitte sneeuw. Voel hoe je elke stap een aantal centimeters vooruit gaat. Wat een wonder, je hebt er niets voor nodig, alleen je eigen lichaam. Even geen auto, vliegtuig, motor of fiets. Jij bent het die loopt, jouw lichaam weet precies wat het moet doen. Is dat ook geen wonder?
En kijk ook vooral om je heen als je een wandeling maakt, laat je zintuigen hun werkt doen!

En voel als je je in een auto verplaatst hoe je over de weg zoeft, hoe je je zoveel sneller kunt verplaatsen en kijk niet alleen naar de weg, maar ook naar wat eraan je voorbij glijdt! Er is zoveel te zien. Dat is ook een wonder.

En als je vertrekt, je ’s morgens of wanneer dan ook het huis verlaat en iemand achterlaat, doe dat bewust. Geef een kus helemaal doordrongen van je liefde! En ga, maar kijk nog een keer bewust om. Verwonder je over de liefde die steeds weer je verwarmt.

En als je met iemand praat, verwonder je erover dat jullie met elkaar kunnen praten, van gedachten kunnen wisselen. Samen dit gesprek kunnen voeren en ervan kunnen genieten. Het is allemaal zo gewoon, maar als je bewust erbij stil staat… Ja, dan gaat inderdaad een wereld van wonderen voor je open.

En als je samen bent met degene die je liefhebt, voel dan hoe liefde voor diegene je doorstroomt. Die onophoudelijke stroom die je laat stralen en gloeien. Die je laat jubelen van vreugde. Is dat geen heel groot wonder?

Het leven kan een feest zijn in al zijn facetten en onze mogelijkheid om bewust waar te nemen en te voelen kan daar een grote rol in spelen.
Geniet van het volgende filmpje wat zo ontroerend en waar is.
Zeven wonderen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.