Visie

Alles waar je tegen bent, verzwakt je. Als je geen deel van de oplossing bent, ben je een deel van het probleem. Anoniem

 

 

Wat mijn visie is op heling en waar het in wezen om gaat in het leven, kun je hier  verder lezen.

Het gaat dus wel om mijn visie, er zijn er nog ontelbaar meer. Ik beweer niet de wijsheid in pacht te hebben. Daarom spreken we ook van een visie, toch?

Visie op genezing

Ik  ben overtuigd van de kracht en het zelfhelend vermogen in ieder van ons, zowel wat betreft onze psyche, onze emoties als ons lichaam. Op alle vlakken werkt het zelfhelend vermogen als men daar werkelijk voor kiest. Maar… een mens moet wel willen genezen.

Dit klinkt misschien vreemd, maar er zijn mensen die niet echt willen genezen. Vaak zijn ze zich er zelf niet eens van bewust. Ze krijgen namelijk aandacht als ze ziek zijn. Aandacht waar ze als het ware op deze manier om schreeuwen. Als iemand inziet dat hij of zij op een wel heel ongezonde manier aandacht vraagt en dit ook op een veel gezondere manier kan krijgen, kan dit het begin zijn van het genezingsproces.

Visie op het verkrijgen van innerlijke vrede

Jarenlang heb ik me beziggehouden met de vraag hoe je in een staat van innerlijke vrede kunt blijven en waar het in het leven werkelijk omdraait. Ik heb  veel diepzinnige gesprekken met goede vrienden hierover gevoerd en me verdiept in spirituele boeken. Ook heb ik dingen mogen ervaren op geestelijk gebied.

Uiteindelijk ben ik tot het inzicht gekomen dat het in het leven draait om BEWUSTZIJN. Alleen via die weg is de voortdurende staat van innerlijke vrede te bereiken.

Alles wat ik doe, dien ik bewust te doen:

Als ik slaap, dan slaap ik.
Als ik werk, dan werk ik
En als ik eet, dan eet ik                                                   Boeddha

En als ik dit stukje schrijf, dan schrijf ik dit stukje en ben ik niet in gedachten bezig met wat ik vanavond nog allemaal wil doen.

Voor alles de tijd nemen, elk moment laten zijn. Geweldig. Niet dat ik dit feilloos kan, maar ik val en sta weer op, zo bewust mogelijk!

Wat van net zo’n groot belang is, is dat je bewustzijn vervuld is met liefde. Dat je je  liefde voor jezelf, je medemens en alles om je heen laat stromen!

Alle aandacht en liefde

Alles wat je doet, probeer dat met aandacht te doen.  Laat je niet teveel afleiden. Wees je bewust van waar je bent en wat je doet.  EN: doe wat je doet en zegt met liefde, want liefdevol bewustzijn tilt je op naar een hoger niveau.

Consult

Door met mijn volle aandacht naar mensen te luisteren, er helemaal voor iemand bewust te zijn, krijg ik vaak inzichten, kan ik advies geven, maar ben ik vooral ook op zoek naar de eigen wijze antwoorden die vanuit de mens zelf komen.

Heb je behoefte aan een gesprek? Neem dan gerust contact met me op! Heel graag help ik je een eindje verder op je levenspad. Klik hier om contact op te nemen.

Ik ben er geheel van overtuigd dat de ziel onvergankelijk is en dat haar werking voortduurt van eeuwigheid tot eeuwigheid. Zoals de zon die voor onze aardse ogen ‘s avonds schijnt onder te gaan, maar in werkelijkheid nooit ondergaat en onafgebroken voortgaat zijn licht te verspreiden.             Johan Wolfgang von Goethe