Een solide basis: van jezelf houden

Als je van jezelf houdt, heb je een stevige basis waar je altijd op terug kunt vallen. Een basis die je een gevoel van zelfvertrouwen geeft!

Als je niet van jezelf kunt houden, kun je dat in wezen ook niet van een ander. Door jezelf weg te cijferen en geen aandacht aan je eigen innerlijk te schenken, goed voor jezelf te zijn, raak je op den duur uitgeput. En uiteindelijk kun je er ook niet meer voor een ander zijn.
Jezelf helemaal wegcijferen, kan ook een vlucht zijn voor wie je werkelijk bent. Het opvullen van een leegte om niet naar jezelf te hoeven kijken, niet bepaalde emoties te hoeven voelen. Maar juist door van jezelf te houden kun je je emoties toelaten en ermee leren omgaan op een goede manier.

Je kunt beginnen met van jezelf te houden door aardig voor jezelf te zijn. Als je een fout hebt gemaakt, iets niet goed hebt gedaan haal je jezelf niet meer naar beneden, maar je kunt tegen jezelf zeggen dat het nu eenmaal is gebeurd en dat je hier van kunt leren. Een volgende keer beter!
Er zijn ontelbare dingen waarom je jezelf op je kop kunt geven, maar dat is dus net niet de bedoeling. Geef jezelf een pluim als je toch vriendelijk geweest bent tegen jezelf, ondanks fouten die je hebt gemaakt en dingen die in jouw ogen niet goed zijn gegaan. Op deze manier kun je beginnen van jezelf te houden.
En leer jezelf te waarderen zoals je bent, een waardevol persoon die er mag zijn net zoals ieder ander. Jij hebt ook recht op een plekje op deze aarde, herinner je je hieraan als je wel eens het gevoel hebt dat dit niet zo is.
En vergeet nooit: je bent niet meer, maar zeker ook niet minder dan een ander.
Als je zo met jezelf omgaat, kan je gevoel steeds meer groeien naar “Ik hou van mij”.
Luister naar dit prachtige lied en muziek van Harry Jekkers en geniet van zijn ondeugende twinkeloogjes. Want houden van jezelf is ook jezelf met humor benaderen.
Hier volgt de link: Ik hou van mij

DSC00668 - kopie

Rozen voor jezelf!

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.