Over mij

Afbeelding bij "Over mij": je ziet Ineke zittend in hoog gras met bergen op de achtergrond

Wie iets echt wil doen, vindt altijd een weg; wie iets niet wil doen, vindt altijd een excuus. CONSTANCE BAKER MOTLEY

 

Wil je wat meer over mij weten en over mijn achtergronden? Op deze pagina vertel ik je het één en ander over mijn leven en wat me beweegt. Geïnteresseerd? Lees vooral verder en wie weet… maak ik ook wel kennis met jou!

 

 

Eerste levensperiode in Nederland

Mijn naam is Ineke van Barreveld. Ik ben in Nederland geboren en getogen. Nogal jong getrouwd kreeg ik twee kinderen. Dit huwelijk strandde.

Vlak voor de scheiding was ik begonnen met een deeltijd docentenopleiding Nederlands (MO-a). Het diploma heb ik ondanks veel problemen behaald. Ik ben o.a. werkzaam in het onderwijs geweest en heb met veel plezier Nederlandse les aan voornamelijk allochtonen en vluchtelingen gegeven (NT2). Ik gaf les, maar ikzelf heb ook veel geleerd!

Andere levenswending

Mijn leven nam een totaal andere wending toen ik mijn huidige partner ontmoette. We trouwden en ons gezin werd uitgebreid met nog twee kinderen. Ik kwam in veel rustiger vaarwater terecht.

In 2007 hebben mijn man en ik besloten om een grote en belangrijke stap in ons leven te nemen: we zijn in Frankrijk gaan wonen. Met volle teugen geniet ik nog elke dag van de natuur hier en van een totaal ander leven.

Mijn praktijk genaamd “Fonte Forti” is hier gevestigd. De naam is afgeleid van een bekende bron bij ons in de buurt: la Fontaine de Fontestorbes in de Ariège. Veel van de foto’s op deze website zijn in Frankrijk en in mijn woonomgeving genomen.

Wees als het water dat ontspringt uit de Bron altijd stromend zonder dat obstakels op zijn weg hem dit kunnen verhinderen Ineke

Bergen en dalen

In mijn leven heb ik heel wat toppen beklommen en ben ik in veel dalen beland die soms akelig diep waren. Zowel voor de toppen als de dalen ben ik dankbaar. Hoewel de dalen heel wat minder aangenaam waren, zijn het periodes in mijn leven geweest, waarvan ik veel heb geleerd.

Door het vallen en opstaan, de inzichten die ik kreeg, begon ik steeds meer vat op mijn leven te krijgen. Ik ontdekte dat ik altijd een keus had wanneer ik in de problemen zat: ik kon me laten meesleuren, me een beklagenswaardig slachtoffer voelen of ik kon ervoor kiezen mijn rust te bewaren en oplossingen te zoeken voor wat op dat moment nodig was.

Ik ging steeds meer kiezen voor die laatste weg. Dit leerproces was niet makkelijk, aan heel wat doorns langs de kant van de weg heb ik me bezeerd! Toch ging ik steeds door, want dat is wat ik vooral ook heb geleerd: niet opgeven al is het soms nog zo moeilijk. Er is overal een oplossing voor.

Rug recht, schouders naar achteren en verder kijken dan de ellende waar je inzit. Positief blijven denken en vooral vertrouwen hebben dat de oplossing komt. Okay, ik zat soms in een heel verkeerde richting, nam een heel onbegaanbare weg, maar uiteindelijk had ik altijd de keus om bij een kruising toch die andere, bevrijdende weg te nemen.

Ook leerde ik steeds beter aanvoelen welk pad wel en welk pad niet bij me paste. Toch zijn er ook momenten in mijn leven geweest dat ik het even helemaal niet meer zag zitten. Maar er was altijd weer die innerlijke kracht, een stem vanuit mijn diepste wezen en een helpende hand van vrienden of familie die me er weer bovenop hielpen!

Lijden betekent gewoon dat je een nare droom hebt. Geluk hebben betekent gewoon dat je een prettige droom hebt. Verlichting betekent gewoon wakker worden uit de droom. Jed Mckenna

Begeleiding

Al heel lang had ik het verlangen om mensen zowel geestelijk als lichamelijk bij te staan. Om die reden heb ik verschillende cursussen gevolgd waaronder alfatraining en Life Coaching.

Bovenstaande cursussen zijn vooral gericht op geestelijke hulpverlening. Hiernaast heb ik ook cursussen gevolgd om fysieke klachten via alternatieve wegen te verlichten of te helen. Één van die cursussen is Touch for Health

In Utrecht heb ik het certificaat voor Therapeutic Touch behaald. Ook ben ik gecertificeerd behandelaar Quantum Touch. Het is heel goed mogelijk om met deze alternatieve geneeswijzen fysieke klachten op afstand effectief te behandelen. Ook kunnen deze geneeswijzen heel goed gecombineerd worden met Coaching.