Nieuwjaarsboodschap 2016

Wat heb ik op een bijzondere manier een heel mooie Nieuwjaarsboodschap gekregen.
Met mijn zoon liep ik in Toulouse, het was vlak voor de jaarwisseling: 28 januari 2015. Het was bijna tijd om van dit bewogen jaar afscheid te nemen met zijn rampen, aanslagen met zoveel slachtoffers en de enorme vluchtelingenstroom met heel veel vluchtelingen die de oversteek naar Europa niet hebben gered. Een jaar van diep verdriet en diepe wonden, van verdeeldheid die zich steeds meer aftekent.
Een jaar ook waarin ik besefte dat we ondanks alles de liefde moeten laten stromen die in een ieder van ons is. Die misschien soms verduisterd is, maar die nooit te vernietigen is. Het is onze basis. Zelfs de basis van de meest wrede en harde figuren, van hen die oorlog voeren, willen heersen om welke reden dan ook. Ja, ook van hen is liefde de basis, het is alleen het licht dat in hen is verduisterd. Laten we het licht in elkaar zien en niet ons focussen op de duistere sluier die bij sommige mensen het licht zo dramatisch hebben verhuld. Neem je de sluier weg, dan zal dat licht weer schijnen. En als we met zijn allen dat licht zoeken in de ander waarbij het licht niet door de duistere sluier wil schijnen, kunnen er wonderen gebeuren.

Ik liep daar dus met mijn zoon tussen de mensen en werd aangeraakt door een man die me wat wilde geven. In mijn handen kreeg ik iets gedrukt. Ik liep door, niet beseffend wat het was. Mijn eerste gedachte was dat het wel iets van reclame zou zijn. In mijn hand hield ik een een stukje koek gesneden in de vorm van een hartje op een rode papieren achtergrond. Het geheel was verpakt in cellofaan met een blauwe lint. Ik draaide het om en las de volgende tekst in het Frans:
“Que tous les coeurs s’unissent dans la paix.“ “Dat alle harten zich verenigen in vrede.“ Ik was diep ontroerd. Er was verder geen afzender, geen reclame o.i.d. in dit pakje. Alleen die prachtige liefdesboodschap. Belangeloos. Het is voor dit afgelopen jaar de mooiste wens die ik heb mogen ontvangen en die ik in mijn hart meedraag. Een wens, een Nieuwjaarsboodschap waarvan ik hoop dat in 2016 steeds meer mensen beseffen wat deze boodschap inhoudt en hun harten steeds meer gaan openen.

Het was niet het enige hart dat ik heb mogen ontvangen. Mijn lieve partner had op Oudjaarsdag heerlijke pannenkoeken gebakken. Ik kreeg de pannenkoek op onderstaande foto. Hij had deze vorm niet zo gemaakt, die was tijdens het bakken ontstaan! Zie ook de foto’s van de prachtige Nieuwjaarswens.

Hart van koek

Hart van koek

Nieuwjaarsboodschap

Nieuwjaarsboodschap

Hart in de vorm van een pannenkoek

Hart in de vorm van een pannenkoek

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.