Meditatie voor Amerikaanse politie

Er is van dat nieuws waarvan je stil wordt. Dat je raakt, omdat je voelt dat wat je leest meer inhoudt dan alleen het nieuws op zich. Nieuws dat laat zien dat mensen bewuster worden…. Zo ook het nieuws over meditatie en mindfulness voor Amerikaanse politie om zo beter met geweld te kunnen omgaan.
Ik lees The Optimist Daily, een online optimistische krant die nu eens positief en oplossingsgericht nieuws brengt waarvan jij ook beter kunt worden. Geen nieuws waarvan je een ellendig gevoel krijgt. Dat krijgen we al meer dan genoeg over ons heen gestort. Of nieuws waarvan je je afvraagt wat überhaupt de nieuwswaarde ervan is, het gaat dan eigenlijk “nergens” over. Nee, The Optimist Daily schrijft over onderwerpen die werkelijk de moeite waard zijn en iets positiefs toevoegen.                                                                    Hieronder vind je zo’n interessant bericht over de Amerikaanse politie in Madison die n.a.v. het toenemende politiegeweld een programma met mediteren en mindfulness gaat volgen. Men hoopt dat hierdoor het politiegeweld zal verminderen. Ik weet het wel zeker. Wat een geweldig initiatief. Het laat zo duidelijk zien dat er een beweging gaande is waarin mensen bewuster worden en naar andere wegen zoeken om agressie en geweld te beteugelen dat helaas ook bij de politie een rol kan spelen.

Door te mediteren kom je tot rust, ontspant je geest, ontstres je en kun je innerlijk de boel opruimen. Als we toch eens de hele wereldbevolking aan het mediteren zouden kunnen krijgen, wat zou dit een geweldig positieve impact hebben. Onvoorstelbaar wat dit teweeg zou brengen.
Mediteer jij ook al?

We leven in een heel bijzonder tijdperk! Er worden nu ontwikkelingen zichtbaar die het gevolg zijn van het groeiend bewust zijn in de mens. Natuurlijk moet er nog veel, heel veel meer gebeuren, maar er zijn al veel mooie dingen gaande. Over de hele wereld.

Hieronder het artikeltje wat ik heb gelezen in The Optimist Daily. Ook kun je op de link klikken en het artikel in het Engels lezen:
Politiegeweld kan verminderen met meditatie en mindfulness (link naar artikel in het Engels)
Politiegeweld heeft de afgelopen maanden veel aandacht gekregen in de VS. Het heeft korpsen in het hele land ertoe aangezet, na te denken over hun methodes en opleidingen. In Madison is een bijzonder initiatief genomen: politieagenten gaan daar binnenkort een meditatieprogramma volgen dat door de plaatselijke universiteit is ontwikkeld. Volgens Richard Davidson, hoogleraar psychologie, kun je door meditatie en mindfulness je gevoelens beter controleren en zelfs je eigen vooroordelen bestrijden. ‘Ik denk dat we bij de politie een hoop met meditatie kunnen bereiken’, vertrouwde hij het tijdschrift The Atlantic toe. 1424DSCF7304

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.