Kiezen wat je wilt denken

Ken je dat gevoel dat je denken jou helemaal de baas is? Dat die “denkmachine” in je bovenkamer de macht heeft overgenomen en dat je je wanhopig voelt door die maalstroom daarboven?
Als dat zo is of… als je iemand bent die nogal last heeft van donkere denkwolken raad ik je aan om verder te lezen.

De opzet van mijn berichten is om anders en bewust te gaan kijken, te gaan kiezen naar welke positieve dingen in je leven en in de wereld om je heen je wilt gaan kijken en luisteren. Ik wil je graag materiaal aanbieden dat je vreugde geeft, inzicht en waar je blijer van wordt. Maar je dient er eerst wel voor te kiezen om meer vreugde en positiviteit in je leven toe te laten. Zelfs uit moeilijke situaties kun je belangrijke lessen leren en kun je een probleem als een uitdaging gaan zien. Maar om zo te gaan “kijken”, zo te gaan staan in het leven vereist een verandering in jezelf. Een verandering die begint met je denken.
Want je denken bepaalt voor een belangrijk deel de kwaliteit van je leven. Met negatief denken kun je jezelf ziek maken, zowel lichamelijk als geestelijk. Negatieve gedachten maken dat je je ellendig gaat voelen en doodmoe. Want als iets energie van je vreet, is het wel je negatief denken.
Het is al zo vaak gezegd en je hebt het volgende waarschijnlijk ook al meerdere malen gehoord: als je je negatieve gedachten verandert in positieve, verandert je leven gegarandeerd en gaat de zon steeds meer voor je schijnen.

Ja maar, zul je misschien zeggen, ik heb alleen maar rottigheid in mijn leven meegemaakt, mij is zoveel ellende overkomen, ik zie gewoon niets positiefs meer. Dat positieve denken van jou, vergeet het maar!
Weet je, het is maar net waarnaar je wilt kijken, wat je wilt zien: alle ellende in je leven of juist de positieve dingen die er ook echt wel zijn. Kun je nog lopen, kun je nog om je heen kijken, kun je een boek lezen, praten, heb je een dak boven je hoofd? Er zijn zoveel dingen die je wel kunt doen en die je wel hebt. Er zijn mensen die heel veel dingen niet meer kunnen, die gevlucht zijn uit oorlogsgebied, gehandicapt zijn etc. en die toch positief in het leven staan! Het is een keuze die je maakt, echt waar! Begin met positief te denken, geef jezelf een beloning als je op een dag bewust tien keer een positieve gedachte hebt gehad en verhoog dan het aantal positieve gedachten, maar vergeet de beloning niet!
Word een waarnemer van je gedachten. Zeg tegen jezelf als je waarneemt dat je negatief denkt dat je dit kunt stoppen en transformeer die negatieve gedachten in positieve.
Een voorbeeld: “Ik kan dit niet.” Dit kan iets zijn waar je vreselijk tegen opziet, maar waarvan je weet dat het beter is dat je het wel doet. Die gedachte transformeer je in de volgende gedachten: “Ik kan het zeker wel, ik ga dit doen!!” En geloof erin, handel ernaar. Je zult zien dat er dan een kracht in je ontwaakt, een sluimerende kracht die er trouwens altijd al was, maar die je alleen maar dient aan te boren.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.