Even voorstellen

Mijn religie is vriendelijkheid. De Dalaï Lama

Mijn naam is Ineke van Barreveld en ik ben van oorsprong Nederlandse. Voor mij was Nederland het land waar ik de rest van mijn leven zou blijven wonen. Hoe anders kan het in het leven gaan… Na een nogal onstuimige jeugd, ben ik jong getrouwd en kreeg ik twee kinderen.  Dit huwelijk hield geen stand en tijdens de periode van de scheiding was ik bezig met een deeltijd docentenopleiding Nederlands (MO-a). Het diploma heb ik ondanks veel persoonlijke problemen behaald.                                                                                              Ik ben o.a. werkzaam in het onderwijs geweest en heb met veel plezier Nederlandse les aan voornamelijk buitenlanders en vluchtelingen gegeven (NT2). Ik gaf les, maar ikzelf heb ook veel geleerd!

Mijn leven nam een totaal andere wending toen ik mijn huidige partner ontmoette. We trouwden en ons gezin werd uitgebreid met nog twee kinderen. Ik kwam in veel rustiger vaarwater terecht. In 2007 hebben mijn man en ik besloten om ons leven een heel andere richting te geven en zijn we in Frankrijk gaan wonen.  Met volle teugen geniet ik nog elke dag van de natuur hier en van een totaal ander leven. Mijn praktijk genaamd “Fonte Forti” is hier gevestigd. De naam is afgeleid van een bekende bron bij ons in de buurt: la Fontaine de Fontestorbes in de Ariège. Veel van de foto’s op deze website zijn in mijn woonomgeving genomen.

Wees als het water dat ontspringt uit de Bron altijd stromend zonder dat obstakels op zijn weg hem dit    kunnen verhinderen    Ineke

In mijn leven heb ik heel wat toppen beklommen en ben ik in veel dalen beland die soms akelig diep waren. Zowel voor de toppen als de dalen ben ik dankbaar. Hoewel de dalen heel wat minder aangenaam waren, zijn het periodes in mijn leven geweest, waarvan ik veel heb geleerd. Door het vallen en opstaan, de inzichten die ik kreeg, begon ik steeds meer vat op mijn leven  te krijgen. Ik ontdekte dat ik altijd een keus had wanneer ik in de problemen zat: ik kon me laten meesleuren, me een beklagenswaardig slachtoffer voelen of ik kon ervoor kiezen mijn rust te bewaren en oplossingen te zoeken voor wat op dat moment nodig was. Ik ging steeds meer kiezen voor die laatste weg. Dit leerproces was niet makkelijk, aan heel wat doorns langs de kant van de weg heb ik me bezeerd! Toch ging ik steeds door, want dat is wat ik vooral ook heb geleerd: niet opgeven al is het soms nog zo moeilijk. Er is overal een oplossing voor. Rug recht, schouders naar achteren en verder kijken dan de ellende waar je inzit. Positief blijven denken en vooral vertrouwen hebben dat de oplossing komt. Okay, ik zat soms in een heel verkeerde richting, nam een heel onbegaanbare weg, maar uiteindelijk had ik altijd de keus om bij een kruising toch die andere, bevrijdende weg te nemen. Ook leerde ik steeds beter aanvoelen welk pad wel en welk pad niet bij me paste. Toch zijn er ook momenten in mijn leven geweest dat ik het even helemaal niet meer zag zitten. Maar er was altijd weer die innerlijke kracht, een stem vanuit mijn diepste wezen en een helpende hand van vrienden of familie die me er weer bovenop hielpen!

Lijden betekent gewoon dat je een nare droom hebt. Geluk hebben betekent gewoon dat je een prettige droom hebt. Verlichting betekent gewoon wakker worden uit de droom. Jed Mckenna

Al die dalen en de minder leuke ervaringen hebben me ook gebracht dat ik veel begrip kan opbrengen en dat ik me heel goed in anderen kan inleven.

Al heel lang had ik het verlangen om mensen zowel geestelijk als lichamelijk bij te staan. Daarom heb ik verschillende cursussen gevolgd waaronder alfatraining en Life Coaching.  Ik heb me in de cursus Alfatraining, na deze te hebben afgerond, verder verdiept. Bij de alfatraining leer je af te dalen naar het alfaniveau. Op dit niveau kun je heel goed je eigen genezing bewerkstelligen, vooral psychisch maar ook wel fysiek, ik noem dit alfaheling.

Naast bovenstaande cursussen die vooral gericht zijn op geestelijke hulpverlening heb ik ook cursussen gevolgd om fysieke klachten via alternatieve wegen te verlichten of te helen. Ik heb een cursus Touch for Health gedaan. In Utrecht heb ik het certificaat voor Therapeutic Touch behaald. Ook ben ik gecertificeerd behandelaar Quantum Touch.                                                                                                                                                   Het is heel goed mogelijk om met deze alternatieve geneeswijzen fysieke klachten op afstand effectief te behandelen. Ook kunnen deze geneeswijzen heel goed gecombineerd worden met Coaching.