Bewustzijn

Als je in een diepe innerlijke vrede kunt blijven ook al kruisen onrecht, onbegrip en verlies je pad dan zul je vleugels krijgen en de dualiteit overstijgen  Ineke

Het begon allemaal met een simpel zinnetje dat jaren geleden in me opkwam: “Aan de Bron van Liefde woont de Vrede”.
Maar hoe kon ik bij die staat van innerlijke Vrede komen als ik me opwond, boos maakte, geïrriteerd was. Ik ben er namelijk van overtuigd dat werkelijk meesterschap over je eigen leven gekenmerkt wordt door een innerlijke vrede, onaantastbaar, stil. Ik ben tijdens mijn innerlijke speurtocht naar deze staat van zijn tot steeds weer nieuwe inzichten gekomen.
Na het volgen van cursussen (o.a. Transcendente Meditatie, Autogene Training), vele gesprekken met goede vrienden, verdieping door het lezen van spirituele boeken en levenservaring kwam ik op het punt waar ik me nu bevind: het gaat om bewustzijn, alleen via die weg is de voortdurende staat van innerlijke vrede te bereiken.                                  Alles wat ik doe, dien ik bewust te doen:

Als ik slaap, dan slaap ik.
Als ik werk, dan werk ik
En als ik eet, dan eet ik                                                   Boeddha

En als ik dit stukje schrijf, dan schrijf ik dit stukje en ben ik niet bezig met wat ik vanavond nog allemaal moet doen. Voor alles de tijd nemen, elk moment laten zijn. Geweldig.
Niet dat ik dit feilloos kan, maar ik val en sta weer op, zo bewust mogelijk!

Door met mijn volle aandacht naar mensen te luisteren, er helemaal voor iemand bewust te zijn, krijg ik vaak inzichten, kan ik advies geven, maar ben ik vooral ook op zoek naar de eigen wijze antwoorden die vanuit de mens zelf komen.

Ik ben er geheel van overtuigd dat de ziel onvergankelijk is en dat haar werking voortduurt van eeuwigheid tot eeuwigheid. Zoals de zon die voor onze aardse ogen ‘s avonds schijnt onder te gaan, maar in werkelijkheid nooit ondergaat en onafgebroken voortgaat zijn licht te verspreiden.             Johan Wolfgang von Goethe