Hulpverleningsvormen

Wat is Life Coaching?

Als je door een moeilijke periode in je leven gaat, kan ik je als Life Coach een krachtige steun in de rug geven. Zo kun je je bijvoorbeeld niet meer gelukkig voelen in je relatie, of je bent niet meer tevreden met het werk dat je doet. Ook kun je een dierbare verloren hebben en behoefte hebben om daar over te praten. Of je hebt problemen met je familie of een heel goede vriend/vriendin en je weet niet hoe hiermee om te gaan. Ook kan Life Coaching erop gericht zijn om je sluimerende talenten te ontdekken, je competenties in kaart te brengen, beter met je emoties om te gaan, beter te communiceren. Een Life Coach is zeer breed inzetbaar en helpt je je leven in kaart te brengen, je krijgt als het ware een soort helikopteroverzicht over hoe je leven op het moment van de coaching eruit ziet. Als Life Coach kan ik je ook helpen antwoorden te vinden op je vragen, je valkuilen bewust te worden, je richting en specifieke doelen te bepalen. Als je dat wilt, kan ik je ook adviseren. Je kunt opdrachten meekrijgen om gericht aan de slag te gaan om je doelen te bereiken. Met deze vorm van begeleiding kun je je  leven op een snelle en doeltreffende manier positief  veranderen. Je hebt de teugels van je leven stevig in eigen handen genomen. Het resultaat zal duidelijk merkbaar zijn. Dat heb je uiteindelijk allemaal aan jezelf te danken, omdat jij alleen hebt kunnen zorgen voor deze positieve veranderingen. Ik heb je alleen even een steun in je rug mogen geven.

Wie iets echt wil doen, vindt altijd een weg; wie iets niet wil doen, vindt altijd een excuus.                     CONSTANCE BAKER MOTLEY

Wat is Quantum Touch?

Door verstoring van de energiehuishouding in de mens kunnen er klachten ontstaan. Quantum Touch is een vorm van energieheling en activeert het zelfhelend vermogen in de mens. Om die reden is degene die behandeld wordt eigenlijk de genezer en niet de behandelaar.Met behulp van bewuste ademhalingstechnieken gekoppeld aan sturing van de energiestroom in het lichaam wordt dit proces in werking gezet. Hiermee worden geweldige resultaten behaald.

Met Quantum Touch kan ik je ook op afstand behandelen. Tijdens zo’n  behandeling heb ik via Skype/chat/telefoon contact met je. Indien mogelijk gebruik ik graag een foto van je waar je helemaal opstaat (niet noodzakelijk).

Niet alleen allerlei fysieke, maar ook emotionele klachten kunnen met Quantum Touch worden behandeld.

Als je ongeluk hebt moet je niet vragen:
“Waarom moest mij dit overkomen?”,
tenzij je die vraag ook stelt als je geluk hebt.                                                                PHILIP S. BERNSTEIN

Wat is Therapeutic Touch?

Therapeutic Touch is ook een vorm van energieheling waarbij het zelfhelend vermogen in de mens wordt geactiveerd en het energieveld in evenwicht wordt gebracht.
Bij Therapeutic Touch worden echter in de energiestroom onbalansen opgespoord waar mee aan de slag wordt gegaan, dit is bij Quantum Touch niet het geval. Vervolgens wordt er energie gestuurd naar de plek waar de onbalans zich bevindt. Dit wordt niet gecombineerd met de ademhaling zoals bij Quantum Touch.  Quantum Touch en Therapeutic Touch vullen elkaar uitstekend aan.

Voor wie wijs is, zijn geluk en ongeluk
als de rechter- en de linkerhand.
Hij gebruikt ze beide.                                                               CATHARINA VAN SIËNA

 

Wat doet een spiritueel consulent?

Meestal verliezen we onszelf in het verleden of worden we weggevoerd naar de toekomst. Als we aandachtig zijn en in direct contact met het huidige ogenblik, verdiept zich ons inzicht in wat er in en om ons heen gebeurt, waardoor we geleidelijk vervuld worden van instemming, vreugde, vrede en liefde.                                                                                                                                                                                         BOEDDHA

Als je het gevoel hebt vast te lopen in je spirituele ontwikkeling, als het je niet lukt om te zijn vanuit de harmonie in jezelf, als je niet uit een negatieve spiraal komt, dan is het fijn als je daarover kunt praten. Graag bied ik je een helpende hand en een luisterend oor aan. Je kunt mij vragen stellen over je spirituele richting en ontwikkeling en over het belangrijkste proces in het leven: verbinding en bewustzijn.

Ook is het mogelijk dat ik je oefeningen, “huiswerk” en advies geef.

 Wat is alfaheling?

De grootste ontdekking van mijn generatie is dat een mens zijn leven kan veranderen, door zijn gedachten te veranderen.                                                                                                                                      William James (1842-1910)

Alfaheling is de naam voor genezing die je kunt bewerkstelligen door op het alfaniveau (de fase van bewustzijn vlak voor je in slaap valt) bijvoorbeeld te affirmeren en te visualiseren. Je kunt op het alfaniveau komen door een simpele meditatie, deze meditatie kan ik je geven. Als je deze meditatie regelmatig doet, kun je je steeds beter ontspannen. Ook kun je jezelf helpen oplossingen voor je problemen te vinden, jezelf te helen, zowel mentaal als fysiek, pijnen te verzachten e/o om je werkelijke doelen bewust te worden. Hierbij kan gebruikt gemaakt worden van bepaalde oefeningen, visualisaties, affirmaties en muziek. Belangrijk binnen de alfaheling is het positief denken. Dit is uitermate belangrijk om je leven in positieve zin te veranderen. Transformeer je negatieve gedachten in positief denken en je leven neemt een andere wending!

Kunnen de energetische geneeswijzen en coaching gecombineerd worden?

Een combinatie is zeker mogelijk, deze kan heel effectief werken. Vooral omdat Quantum Touch ook zorgt voor geestelijke en lichamelijke ontspanning. Juist als je ontspannen bent, kan de coaching een diepere werking hebben. Je kunt ook makkelijker tot inzichten komen. Bovendien werkt Quantum Touch ook helend op emotioneel vlak. Deze energetische behandeling is een extra ondersteuning om je emoties een plek te geven, beter met ze te leren omgaan, zodat emoties jou niet meer zo snel de baas worden en je leven beheersen.    Fysieke klachten kunnen veroorzaakt worden door psychische en emotionele factoren (psychosomatische klachten). Een combinatie van Quantum Touch en Coaching is dan ook zeker aan te raden.

Tijdens een consult of behandeling bepalen we of een combinatie wenselijk is of niet.